GESCHIEDENIS VAN HET BEDRIJF

De bandzagen van Wood-Mizer werden in 1978 door twee Amerikanen, Don Laskowski en Dan Tekulve, ontwikkeld. Aanvankelijk werden de Wood-Mizer zagen alleen in de Verenigde Staten verkocht, sinds de late jaren '80 zijn ze ook in Duitsland verkrijgbaar.

Om de Europese en Aziatische markt gemakkelijker en sneller van zagen te kunnen voorzien en om sneller en beter reserveonderdelen voor de zagen te kunnen leveren, werd in 1990 Wood-Mizer Industries Ltd. opgericht en gevestigd in Kolo, Polen. In 1994 werd daar de modernste Europese fabriek voor bandzagen, met een jaarproductie van 600 stuks, in gebruik genomen. Veel onderdelen kwamen echter nog steeds uit de VS.

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

In de loop der jaren werden aanzienlijke veranderingen doorgevoerd om aan de behoeften van de Europese markt en de verschillende normen te voldoen. De huidige machines worden vrijwel uitsluitend vervaardigd uit Europese onderdelen. Bovendien wordt het productaanbod voortdurend uitgebreid. Naast mobiele bandzagen en stationaire bandzaagmachines bieden wij met de industriële lijn "AWMV - by Woodmizer" professionele apparatuur voor grootschalige productie. Daarnaast zijn ook veel producten voor de nabewerking en waardevermeerdering van gezaagd hout verkrijgbaar.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Met activiteiten in meer dan honderd landen en dochterondernemingen in Duitsland, Engeland, Noorwegen en Rusland, biedt Wood-Mizer een goed toegankelijke en competente dienstverlening voor advies, verkoop en de levering van reserveonderdelen. In veel landen wordt daarnaast een slijpservice aangeboden.

In meer dan 30 jaar zijn meer dan 80.000 zaagmachines geproduceerd, die wereldwijd onder soms zeer moeilijke klimatologische omstandigheden werken. Voeg daarbij de vele producten die voor de nabewerking en verdere verwerking van het gezaagde hout ontwikkeld zijn.

Wood-Mizer Europe Employee photo 2014

Wood-Mizer ist ein Unternehmen mit ethischen Grundsätzen.Unser Ziel ist es, innovative, wirtschaftliche, qualitativ hochwertige und langlebige Sägewerke und andere Holz verarbeitende Geräte für den Einsatz in der ganzen Welt zu entwickeln und zu vertreiben.Dabei sind uns Nachhaltigkeit und Umweltbewusstsein sehr wichtig.