Waarom Wood-Mizer?

Al meer dan 30 jaar betrouwbare en bewezen kwaliteit

Met meer dan 60.000 verkochte zaagmachines over de hele wereld, is Wood-Mizer marktleider voor bandzagen met smalle bandbreedte. Wood-Mizer-zagen staan voor productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Wereldwijd en toch dichtbij

Met vestigingen in elk werelddeel en meer dan 100 geautoriseerde dealers, is Wood-Mizer een deskundige partner voor zijn klanten. De verkoop- en serviceteams bieden al vele jaren advies en technische assistentie.

Duurzaam en winstgevend

Met het handelsmerk van Wood-Mizer, de smalle banden, krijg je een hogere opbrengst aan gezaagd hout en minder zaagsel per stam. De zagen verbruiken veel minder vermogen en werken voor een fractie van de kosten van grote zaagbank. De meeste zagers met professionele oranje zagerijen werken met lokaal hout in hun streek. Onze industriële klanten maken ook gebruik van smalbandtechnologie met recent ontwikkelde zaagmachines.

Een investering in de toekomst

We helpen u graag bij het nemen van de juiste beslissing die past bij uw zakelijke plan en levensstijl. Onze moderne productiefaciliteiten in Kolo (Polen) en Indianapolis (VS) garanderen hoogwaardige producten tegen een betaalbare prijs. Met het oog op de toekomst ontwikkelen we voortdurend nieuwe producten en moderniseren we de techniek van de 'klassiekers'.

Er zijn duizend goede redenen om een zaag te kopen! Maar welke argumenten zijn er om een specifiek model van een bepaald bedrijf te kiezen?

De keuzemogelijkheid?


Wood-Mizer-zagen worden geproduceerd in modules. Daarom zijn er niet slechts 6 verschillende modellen, maar spreken we van series. De modellen kunnen apart worden samengesteld en afgestemd op de eisen van de gebruiker. Uitbreidende accessoires kunnen later in het basismodel worden ingebouwd. Het kopen van een zaag is een belangrijke investering in de toekomst. Daarom moet u zeker de tijd nemen voor uitgebreid advies voordat u koopt. Ook moet u eens gaan kijken hoe een model dat u interesseert in de praktijk werkt.

Wat is het rendement?

Firmengebaeude


Wood-Mizer bouwt al meer dan 25 jaar smalband-lintzagen en de belangrijkste voordelen van deze technologie zijn het hoge rendement, zelfs bij dunne houtsoorten, het lage energieverbruik, de lage bedrijfskosten en vooral de lage investering. Wood Mizer-zaagbanden zijn beschikbaar voor alle machines in Silvertip-kwaliteit vanaf slechts EUR 14, - excl. btw.

Hoe veelzijdig?
Met een mobiele of vaste bandzaag van Wood-Mizer kunt u timmerhout, fineer, planken, achthoekige palen, zeer krom hout of bijzonder korte boomstammen zagen. De standaard zaaglengte van elke machine kan worden uitgebreid. U kunt elk stuk hout dat u op de zaag legt apart zagen.

Hoe nauwkeuring?


Power


Een van de belangrijkste redenen waarom zoveel klanten goed draaien met hun Wood-Mizer-bandzaag is de nauwkeurigheid van de snede. Onze unieke en gepatenteerde constructie van de zaagkop met eenzijdige ophanging (boven- en ondergeleiding) biedt onbeperkte mogelijkheden voor het verwerken van stammen. De bandzagen geven precies het gewenste resultaat: nauwkeurig gezaagd hout met een glad oppervlak geeft de term 'ruw gezaagd' een geheel nieuwe betekenis.

Hoe mobiel?


Alle zagen van de LT20, LT40 en LT70-serie kunnen met een chassis als aanhanger worden gebruikt. De LT15 is verplaatsbaar met het chassis. Voor een transportgewicht tussen 700 kg en 2.500 kg is geen speciaal, zwaar trekkend voertuig nodig. Met een verbrandingsmotor, die beschikbaar is voor elke serie, is echte mobiliteit gegarandeerd, omdat u dan geen extra aggregaat hoeft te vervoeren. Mobiele zagen kunnen worden gebruikt voor loonwerk op de plek waar het hout wordt gezaagd, namelijk in het bos. Dit bespaart transportkosten.

Wat is de levensduur?

Firmengebaeude

Alle Wood-Mizer bandzagen zijn uiterst duurzaam en doen overal ter wereld tientallen jaren dienst in de meest ongunstige klimatologische omstandigheden, vaak in drie-ploegendienst. Wood-Mizer bandzagen hebben wereldwijd enkele miljoenen kubieke meter timmerhout geproduceerd. In de 20 jaar dat we in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Nederland / België en Zwitserland leveren is er nog geen zagerij gesloopt. Vanwege zijn robuustheid en levensduur heeft de machine jarenlang een goede inruilwaarde. We willen een gebruikte zagerij graag terugkopen. De eerste Wood Mizer ooit zag gebouwd is al in het museum, en zou nog steeds soepel lopen vandaag.

Die erste je gebaute Wood-Mizer Säge steht längst im Museum, und würde heute dennoch problemlos laufen.

Wat kan een Wood-Mizer aan?


Dankzij de enkelzijdige zaagkop en het gepatenteerde zaagbed kan de machine snel worden opgesteld en bediend, zelfs op oneffen terrein. Ze zijn stevig en kunnen overweg met stammen tot een diameter van 95 cm en standaardlengten tot 8,1 m. Toch zijn ze wendbaar genoeg om ook op een erf te zagen. Bij andere zagerijen moet u zich vaak over het zaagbed buigen om het gezaagde hout te verwijderen. Wood-Mizers ontwerp maakt het mogelijk zijwaarts te staan bij het verwijderen van het hout en zo de rug te ontlasten. Onze machines werken zowel in extreme hitte als in koud weer wanneer andere houtzagerijen het bevroren hout niet aankunnen.

De houtopbrengst?


Firmengebaeude


Het verschil tussen de opbrengst van een Wood-Mizer smalbandzaag en een cirkelzaag of een breedbandzaag is gemakkelijk te zien. We willen dat u schoon en precies gezaagd hout produceert, geen zaagsel. Met minder energie en moeite kunt u meer planken uit één stam halen. U hebt dus minder boomstammen nodig om dezelfde hoeveelheid hout te produceren. In het getoonde voorbeeld is de opbrengst van de Wood-Mizer lintzaag 50% hoger dan die van een cirkelzaag.

...en wat komt er na de aankoop?

 

`

bijstand

We zijn 50 uur per week open. Buiten deze tijden kunt u ons natuurlijk een bericht sturen en  bellen wij u op verzoek terug.
Elke machines wordt geleverd met uitgebreide documentatie en lijst van reserveonderdelen. Zowel de constructie als de werking wordt beschreven. Voor machines uit de LT10- en LT15-serie en voor de LT20B is er een bijpassende dvd, waarop alle stappen praktisch worden getoond. Bij alle andere zagen is een eendaagse instructie inbegrepen in de prijs.

`

Zaagband

Wood-Mizer is de enige fabrikant van smalbandzagen die ook al 25 jaar zaagbanden produceert. Deze banden zijn aangepast aan onze machines, ontworpen voor verschillende zaagomstandigheden, van zeer hoge kwaliteit en nog steeds erg goedkoop.

`

Wood-Mizer slijpservice

De slijpservice die we aanbieden, is snel en goedkoop. Zo kunt u de aankoop van een slijpapparaat uitsparen en ook tijd besparen, want u verdient met zagen beslist meer dan met zelf slijpen.

`

Onderdelenvoorziening

Ons onderdelenmagazijn is zeer goed gesorteerd met 2.500 artikelen, we hebben alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn op voorraad. Bestellen kan eenvoudig per telefoon, mail of fax.

`

Service

Het verzorgen en regelmatig onderhoud van een machine is een voorwaarde als u er jarenlang goed mee wilt werken. Ons ervaren team helpt u graag en adviseert u telefonisch.

`

persoonlijk

We exposeren onze nieuwe producten regelmatig op beurzen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Denemarken. We staan dus regelmatig zogezegd om de hoek en hopen ook u eens bij onze stand te zien.

`

ervaring

Als dochteronderneming van Wood-Mizer Products in de VS, is ons werk al meer dan 20 jaar gericht op slechts één product. Onze klanten profiteren van onze ervaring met zagen en service.